El quadern dels periodistes apocalíptics, integrats, optimistes i/o solidaris

EL QUADERN DELS PERIODISTES APOCALÍPTICS, INTEGRATS, OPTIMISTES I/O SOLIDARIS

5 feb 2015

‘L'Alternativa TV': neix un espai audiovisual a la xarxa


Diverses entitats del món del periodisme posen en marxa un espai de televisió i ràdio compartit sota el nom L'Alternativa TV. El projecte neix amb la voluntat de ser una plataforma audiovisual i multimèdia per internet que doni més visibilitat a iniciatives ja existents i que serveixi per explorar noves fórmules a la xarxa. 


Les entitats promotores son: l'associació Sicom.cat, solidaritat i comunicació, la cooperativa que edita Alternativas Económicas, la Fundació Periodisme Plural (Catalunyaplural.cat/eldiario.es i El Diari de l'Educació), la revista 'Mongolia' i el col·lectiu La Llamborda. La iniciativa compta amb el suport de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB I la implicació del col·lectiu d'estudiants La Columna (Lacolumna.cat). 



La presentació d'aquesta iniciativa coincideix amb l’aniversari de 'La Llamborda', el programa de debats que ha obert camí en la televisió per internet. El proper diumenge 8 de febrer de 2015, 'La Llamborda' realitzarà un programa especial amb la presència de molts dels convidats dels primers 12 programes. 



El nou programa de L'Alternativa TV neix el proper dimarts dia 10
de febrer als estudis de la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB. Amb el mateix nom que el nou espai audiovisual (L'Alternativa) el programa parlarà de temes d'actualitat a partir d'entrevistes en profunditat i debats protagonitzats per persones que coneixen a fons el tema tractat. I permetrà al públic, essencialment format per estudiants, implicar-se en el debat i proposar temes per desenvolupar en el futur. El programa, presentat per Frederic Pahisa, s'emetrà cada 15 dies en directe pel canal de TV de la UAB i posteriorment podrà veure's, com La Llamborda, en els portals d'internet de tots els mitjans que hi participen.

L'Alternativa TV està oberta a acollir totes aquelles iniciatives i mitjans que comparteixin els mateixos valors d'un periodisme compromès amb els ciutadans, crític, independent, lliure i que fomenti el debat democràtic. En aquest sentit, el Grup de Diaris Digitals de Catalunya (GDDC), que agrupa més de 20 mitjans de tot Catalunya, estudia la possibilitat d'afegir-se a la iniciativa.

L'Alternativa TV es presenta el proper dijous dia 5 de febrer a les 12 del migdia al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Per més informació: Pep Cabayol 670243498.

No hay comentarios:

Publicar un comentario