El quadern dels periodistes apocalíptics, integrats, optimistes i/o solidaris

EL QUADERN DELS PERIODISTES APOCALÍPTICS, INTEGRATS, OPTIMISTES I/O SOLIDARIS

11 nov 2013

Pitjor que el PP amb Canal 9: com privatitzar TV-3 sense que es noti

Gabriel Jaraba
Es un joc de miralls deformants diabòlic: mentre la majoria de la gent mira cap al tancament de Canal 9, decidit a l'“ordeno y mando” desprès d’un llarg i galdós procès de malgovern i degradació de la televisió valenciana, més aprop de nosaltres té lloc una maniobra tant o més perillosa per a la televisió pública de qualitat i servei. La privatització del departament comercial de TV-3 és un torpede en la línia de flotació de la televisió nacional de Catalunya, patrimoni de tots els ciutadans i estructura d’Estat.

L’expedient de regulació d’ocupació i l’acomiadament de 400 treballadors de TV-3 i Catalunya Ràdio acabarà essent el preludi d’una operació de més volada: posar en mans alienes el departament de l’empresa que genera els ingresos directes per publicitat, que són els que permeten que els diners que paguen els contribuents pel servei públic siguin una quantitat molt petita. Però el més gros és que el plec de condicions de la licitació no especifica literalment que les empreses que vagin a concurs no formin part d’una televisió o grup de comunicació de la competència.

La “creativitat” de l’operació és d’allò que no hi ha: no només es privatitza l’eina de guanyar diners sinó que a més es pot concedir --és a dir, es concedeix-- a la competència. Es lliura TV-3 a qui té interès en que no guanyi diners per a que els guanyi la seva empresa mare o bé en que TV-3 s’afebleixi per tal d’aconseguir mitjançant una operació d’infiltració el que no es pot guanyar en la lliure competència.

D’aquesta manera es privatitza TV-3 sense privatitzar-la, s’afavoreixen els operadors privats que fan costat a les polítiques del govern per desballestar una empresa pública amb professionals crítics i es lliura el sector audiovisual català als grans operadors en detriment de les petites empreses productores a les quals TV-3 havia servit de dinamitzadora.

Que em perdonin però aquesta maniobra del govern català és molt més perillosa i insidiosa que el tancament barroer de Canal 9 per part del PP. I més sofisticada per tal que els ciutadans no arribin a percebre amb claredat que els estant desmuntant la seva televisió a la cara.

I per cert, amb la decidida col·laboració del PSC, que ha sumat el seu acord amb la mesura al consens entre CiU i PP. Com deia aquell, "apaga y vámonos".

Per llegir més a: 
L’enemic a casa, del comitè d’empresa de Televisió de Catalunya.
TV3 cedirà sense garanties el negoci de la seva publicitat, informació a 'El Periódico de Catalunya'
Un error molt inoportú, article d’Enric Marín a 'El Periódico de Catalunya'.



No hay comentarios:

Publicar un comentario